Fotolife Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

0 Ürün Sepeti Gör

Sepetinize ekli ürün bulunmamaktadır.

Profesyonel Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

Mesleğe Bu Makinelerle Adım Atın! – Mesleki Fotoğrafçılık Kursu İçin Makine Önerileri

Fotoğrafçılık tutkunuzu kariyere dönüştürmek mi istiyorsunuz? Bunun için hem yeteneklerinize hem de ekipmanlarınıza yatırım yapmalısınız. Peki düğün fotoğrafçılığı, doğum fotoğrafçılığı, ürün fotoğrafçılığı, yemek fotoğrafçılığı gibi farklı mesleki fotoğrafçılık türlerinde kullanılmaya en uygun makineler hangileri?

Aşağıda sizlere profesyonel fotoğrafçılık kursu için makineler önerdik. Listemizdeki makinelerin her birinin beklentilerinizi karşılayacağından emin olabilirsiniz. Elbette ne beklediğinizi biliyor olmanız şartıyla... İşte mesleki fotoğrafçılık kursu için fotoğraf makinesi önerilerimiz:

Bu Makinelere Göz Attınız Mı? Profesyonel Fotoğrafçılık Kursu İçin Makine Önerileri

  • Canon EOS 5D Mark III – Profesyonel Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

Canon 5D Mark III, 2008'de çok beğenilen 5D Mark II'nin bir güncellemesi olarak piyasaya sürüldü. Selefinin başarısı üzerine inşa edilen ve Canon'un EOS-1D X serisinden bugüne kadar piyasaya sürdüğü en gelişmiş otomatik odaklama sistemine sahip olan Canon 5D Mark III, 5D serisine oldukça umut verici yenilikler getiriyor. ISO 100 ila 25.600 yerel ISO aralığına sahip gelişmiş bir görüntü sensörü, tamamen hava koşullarına dayanıklı kamera gövdesi, 6 fps seri çekim hızı ve çift kart desteği ile 5D Mark III, manzara ve modadan spora ve her türlü mesleki fotoğrafçılığa uygun bir deneyim vadediyor.

  • Canon EOS R3 – Mesleki Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

Canon EOS R3, aşırı profesyonel 1 serisi ve yüksek performanslı 5 serisi arasında yer alan yeni kamera sınıfının ilkidir. Yüksek güvenilirlik, dayanıklılık ve olağanüstü hız özelliklerine sahip olan R3, zorlu ve hızlı hareket eden konuların fotoğrafını çekerken olağanüstü sonuçlara vurgu yaparak profesyonel gereksinimleri karşılamak üzere tasarlanmıştır. Özellikle spor, aksiyon, foto muhabirliği ve vahşi yaşam peşinde koşan fotoğrafçıların koleksiyonlarına şimdiden R3’ü eklemeleri iyi bir fikir olabilir.

  • Canon EOS 5D Mark IV – Profesyonel Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

Canon EOS 5D Mark IV geldiğinde büyük bir haberdi ve hemen hemen her öğesi önceki 5D Mark III'e göre 2016 yılında geliştirilmişti. Bunun oldukça uzun bir geçmiş olduğunu düşünebilirsiniz ancak 5D Mark IV; 30.4 MP sensörü, DCI 4K video çekimi ve kullanım deneyimi ile hala popülerliğini koruyor. Tek eksiğinin 1.64x crop nedeniyle geniş açılı çekimleri zorlaştırması olduğunu söyleyebiliriz.

  • Canon EOS R5 - Mesleki Fotoğrafçılık Kursu İçin Fotoğraf Makinesi Önerileri

Canon EOS R5; fotoğraf teknolojisinin vardığı zirvelerden biridir. Aynasız modellerden biri olan R5; EOS 1D X Mark III’ün sınıfında lider otomatik odaklama sisteminin yanı sıra yeni bir düşük geçiş filtresi sayesinde inanılmaz ayrıntılara sahip görüntüler yakalamanıza imkan veren 45 MP’lik bir sensöre sahiptir. 29,97 fps'ye kadar dahili olarak kırpılmamış 8K Raw video veya hem UHD hem de DCI'da HDR PQ ile sinema kalitesinde çekim olanağı sunan makine; gerçekten her fotoğraf tutkununun en az bir kere kullanması gereken ekipmanlardan diyebiliriz.

  • Canon EOS R6 - Profesyonel Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

EOS R6; EOS R5'in en son teknolojisine ve çözünürlüğüne ihtiyaç duymayanlar için ideal bir model olabilir. Vurgulamak gerekiyor ki hız, video ve düşük ışık özelliklerinin birleşimi ona profesyonel çekiciliğini kazandıran asıl yönleridir. EOS R6'da kesinlikle seveceğiniz birkaç özellikle; 20 FPS'lik yüksek çekim hızı ve EOS-1D X Mark III'ün derin öğrenme teknolojisini ödünç alan otomatik odaklamadır. Çözünürlük yalnızca 20,1 MP'dir ve bu, itiraf edelim bazı fotoğraf meraklıları için çok düşük olabilir, ancak yine de düşük ışıkta daha iyi performans için piksellerin daha büyük olduğu anlamına gelir.

  • Fujifilm X-T4 – Mesleki Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

Fujifilm X-T4, hem kameramanların hem de fotoğrafçıların ihtiyaçlarını karşılayan güçlü bir aynasız APS-C sensörlü kameradır. Halihazırda etkileyici Fujifilm X-T3'ü genişleten X-T4'te ayrıca 6,5 duraklı gövde içi stabilizasyon, daha uzun süre dayanan ve daha yüksek seri çekim hızları elde edebilen geliştirilmiş bir deklanşör ve daha uzun süre çekim yapabilmeniz için güncellenmiş bir pil bulunur. 2018'de piyasaya sürülen X-T3 ile aynı 26,1 MP X-Trans sensörüne, süper hızlı otomatik odaklamaya ve 4K video çekme kapasitesine sahiptir.

  • Fujifilm GFX 50S II – Profesyonel Fotoğrafçılık Kursu İçin Fotoğraf Makinesi Önerileri

Fujifilm, nispeten küçük ve nispeten uygun fiyatlı büyük sensörlü kameralardan oluşan aynasız GFX serisiyle orta format dünyasında devrim yarattı. GFX 50S II, bu formülün belki de şimdiye kadarki en iyi halidir ve muhteşem 51.4 MP sensörünü taşınabilir bir gövdeye sığdırır. Ancak bu modeldeki yenilik, diğer GFX kameralara göre geliştirilmiş ve kameranın gerçek dünyadaki kullanılabilirliğini daha da genişleten 6.5 duraklı görüntü sabitleme sistemidir. Bu aynı zamanda, devasa 200MP dosyalar oluşturmak için 16 RAW görüntüyü birleştiren bir Piksel Kaydırma Çoklu Çekim modunun dahil edilmesini sağlar. Tüm bu özellikleriyle profesyonel fotoğrafçılık kursu için makineler listemizin yıldızlarından biri kesinlikle 50S II’dir.

  • Fujifilm GFX 100 – Mesleki Fotoğrafçılık Kursu İçin Makine Önerileri

Yukarıda orta format türünün GFX serisiyle bir devrimle tanıştığını söylemiştik. Tüm bu söylediklerimizin zirvesini ise GFX 100 modelinde görüyoruz. 100 MP sensör, gövde içi görüntü sabitleme, faz algılamalı otomatik odaklama, sezgisel menü sistemi, uzun pil ömrü ve hava koşullarına dayanıklı profesyonel gövdesiyle GFX 100, beklentileri aşan ve neredeyse tüm profesyonel fotoğrafçıların arzuladığı bir makine haline geldi.

  • Sony A7S III - Profesyonel Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

Sony'nin A7S serisi kameraları, düşük ışık performansları ve video yetenekleriyle ünlüdür. 12 MP sensörü, 4K video çözünürlüğü, yüksek ISO performansı ve açılabilir ekranı ile A7S III de Sony’nin bu başarısını sürdürüyor. Yalnızca 700 gram ağırlığının taşınabilirlik açısından muhteşem bir kullanım kolaylığı vadettiğini de unutmamak gerekiyor. Ayrıca Sony’nin kimilerine oldukça karışık gelen menü sistemini de bu makineyle yenilediğini söylersek her şey kusursuz gözüküyor diyebiliriz.

  • Sony A7 III – Mesleki Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

Sony'nin en sevilen modellerinden biri A9 II'nin göz kamaştırıcı hızına veya A7R IV'ün ultra yüksek çözünürlüğüne sahip olmayabilir, ancak Sony A7 III tüm bunlara yakın bir performansı çok daha bütçe dostu fiyatlara sunuyor. Makinenin öne çıkan özellikleri arasında son derece etkili 696 noktalı AF sistemi ve 5 EV telafi vaat eden 5 eksenli bir görüntü sabitleme sistemi yer alıyor. En yeni nesil görüntü işlemcisiyle birleştirilmiş 24.2 MP arkadan aydınlatmalı görüntü sensörü harika bir ton aralığı sunarken süper yüksek ISO ayarlarını da mümkün kılıyor.

  • Sony A7R III - Profesyonel Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

A7R III, A7R serisiyle aynı sensörü kullanıyor olsa da onu çalıştıran görüntü işlemcisi ve devresi yeni olduğu için dinamik aralıktan çözünürlüğe kadar her şey daha iyi bir hale geldi. 42 MP çözünürlükte 10 FPS sunan makine ayrıca yeni bir AF sistemine de sahip. Yüksek kapasiteli bir pil, daha iyi kullanım ve daha büyük bir vizör de eklenen model, rakip aynasız SLR makineleri son derece zorlayan tam çerçeve bir makine. Bu açıdan mesleki fotoğrafçılık kursu için fotoğraf makinesi ararken A7R III’ün gerçekten iyi bir seçim olduğunu vurgulamak gerekiyor.

  • Sony A7R IV – Mesleki Fotoğrafçılık Kursu İçin Makine Önerileri

Sony a7R IV, şirketin dördüncü nesil, yüksek çözünürlüklü tam çerçeve aynasız kamerası ve profesyonel fotoğrafçılık kursu için makineler listemizin bir önceki makinesi A7R III’ün bir üst modeli. Nitekim 60.2 MP görüntü veren BSI-CMOS sensörü, önceki nesillere kıyasla daha sağlam yapı kalitesi, iyileştirilmiş kontrolleri, AF sistemi ve çok daha fazlasıyla gerçekten üst düzey bir makine. Yüksek çözünürlüğüne rağmen, tam otomatik odaklama ile saniyede 10 kareye kadar çekim yapabilir ve sensörünün tam genişliğinden veya bir APS-C/Super 35 kırpmadan 4K video çekebilir. Ayrıca, statik sahnelerin 240MP görüntülerini oluşturmak için kullanılabilecek 16 çekimlik yüksek çözünürlüklü bir mod da sunuyor. Tüm bunlar, gerçekten harika bir makineyle karşı karşıya olduğumuzun en net ifadeleri...

Hazırsanız Derse Başlayabiliriz!

Yukarıda profesyonel fotoğrafçılık kursu için makineler listesiyle fotoğrafçılık tutkusunu gerçek bir kariyere dönüştürmek ve ürün fotoğrafçısı, düğün fotoğrafçısı, doğum fotoğrafçısı vb. farklı fotoğrafçılık türlerinde ilerlemek isteyenlere 8 makine önerdik. Eminiz, bu makinelerden biri ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi karşılayacak. Unutmayın, en nihayetinde fotoğrafı çekecek olan sizsiniz, makine ise sadece bir araç! Dolayısıyla makinenize olduğu kadar yeteneklerinize de yatırım yapmalısınız...

Makinemizi seçtiğimize göre artık fotoğrafçılık dersleri ile kendimizi geliştirmeye başlayabilir, makinemizden optimal düzeyde nasıl yararlanabileceğimizi öğrenebiliriz... Foto Life Akademi’de uygulamalı mesleki fotoğrafçılık kursları bekliyor! Gelin, kariyerinizi birlikte inşa etmeye başlayalım.

[widget-7]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 30