Fotolife Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

0 Ürün Sepeti Gör

Sepetinize ekli ürün bulunmamaktadır.

Hobi Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

Öğrenmeye Bu Makinelerle Başlayın! – Hobi Fotoğrafçılık Kursu İçin Makine Önerileri

Günümüzde akıllı telefonlar hepimizi biraz fotoğrafçı yapmış gibi gözüküyor. Yine de fotoğrafçılığa olan ilginizi keşfettikten sonra akıllı telefonların kameralarıyla yetinmeniz pek kolay değil! Ancak işin başındayken en uygun ekipmanları seçmek de kabul edelim kolay değil! Tam da bu nedenle sizlere hobi fotoğrafçılık kursu için makine önerileri sıraladık.

Siz de hobi fotoğrafçılık kursu için fotoğraf makinesi seçmekte zorlanıyorsanız yazımızı inceleyin. Listemizde ihtiyacınıza yönelik çok sayıda makine sıraladık... 

Bu Makinelere Göz Attınız Mı? Hobi Fotoğrafçılık Kursu İçin Fotoğraf Makinesi Önerileri

  • Canon EOS 2000D – Hobi Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

Canon EOS 2000D veya Rebel T7; fotoğrafçılığın birçok türü için iyi bir giriş seviye makinesi. Zayıf aydınlatmayı telafi etmek üzere yüksek ISO seviyelerinde bile fazla noise oluşturmayan yüksek bir görüntü kalitesi, kaliteli bir kit lens, kolay bir kullanım, kısacası başlangıç için aradığınız her şey b makinede var. Crop 24.1 MP sensöre sahip kameranın zayıf özellikleri ise 4k video barındırmaması, dokunmatik bir ekranının olmaması ve bataryası diyebiliriz...

  • Canon EOS 250D – Hobi Fotoğrafçılık Kursu İçin Makine Önerileri

200D'nin piyasaya sürülmesinden birkaç yıl sonra gelen 250D, yeni başlayan fotoğrafçıların hayal gücünü yakalamak için tasarlanan Canon'un DSLR serisinin en bütçe dostu ürünlerinden biri. Geçmiş özelliklerin çoğunu koruyan makinenin artılarından biri 4K video sunması. Eklemli ekranıyla piyasanın en küçük DSLR’lerinden biri olan model, aynasız modellerle rekabet edebilecek bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

  • Canon EOS 800D – Yeni Başlayanlar İçin Fotoğraf Makinesi Önerileri

Hobi fotoğrafçılık kursu için fotoğraf makinesi önerilerimizin 3. sırasında oldukça etkileyici bir makine olan 800D var. Giriş seviyesi bir makineye kıyasla son derece yüksek bir performansa sahip olan makine; 0.03 saniyelik netleme hızıyla oldukça iddialı. Dual Pixel CMOS AF netleme sistemi ve titreşim engelleyicisiyle makinenin kullanıcıların gönlünü çaldığını söyleyebiliriz. 24 MP CMOS sensörü bulunan makine, giriş seviyesi için oldukça yeterli...

  • Canon EOS 850D - Hobi Fotoğrafçılık Kursu İçin Fotoğraf Makinesi

İyi bir kamerayla fotoğrafçılık dünyasına adım atmak istiyorsanız Canon EOS 850D ayrıntılı, renkli görüntüler yakalayan hafif ama güçlü bir DSLR. 24 MP sensörü, 45 çapraz AF noktası, 6/7 fps seri çekim moduyla 800D’nin zaten güçlü özelliklerini koruyan makinenin zayıf noktası ise 4K videoda %60’ın üzerine çıkan kırpma faktörü diyebiliriz.

  • Canon EOS 90D – Hobi Fotoğrafçılık Kursu İçin Makine Önerileri

EOS 90D’nin bazı limitlerle birlikte geldiğini kabul etmek gerekiyor, yine de bu kameranın yetenekleri o kadar etkileyici ve her şeyi kapsayıcı ki mucizeler beklemiyorsanız işinizi kesinlikle görür. 32.5 MP crop sensörünün yüksek çözünürlüğü yüksek FPS’lerle bir araya geliyor. Saniyede 10 kare hızı seri çekim moduyla Canon, önceki APS-C sürümlerin tamamının üzerine çıkıyor.

  • Fujifilm X-T200 – Hobi Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

Orijinal X-T100 temiz hatları ve düşük maliyetleri ile kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmişti. X-T200 ise tüm bu beğenilen özelliklere 4K video, değişken açılı bir dokunmatik ekran ve gelişmiş AF ekleyerek çıtayı yükseltiyor. Yine de kabul etmek gerekiyor ki X-T200 piyasadaki en ucuz aynasız SLR makinelerden biri değil...

  • Sony A6200 - Hobi Fotoğrafçılık Kursu İçin Makine Önerileri

Ağustos 2019’da piyasaya sürülen A6200, Sony’nin aynasız APS-C modellerinin en iyilerinden biri 4K video, 32 MP crop sensör ve 15 FPS seri çıkım moduyla makinenin piyasadaki en güçlü crop makinelerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu da modeli; yeni başlayanlar için fotoğraf makinesi önerileri listesinin vazgeçilmezlerinden biri haline getiriyor.

  • Sony A6300 - Hobi Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

Sony a6300, küçük bir gövdede mükemmel performans arayanlar için şaşırtıcı derecede makul bir seçenek. 24 MP crop sensörü, görüntü kalitesi, dinamik aralığı, harika otomatik odaklama sistemi ve mükemmel video yetenekleri, onu uygun fiyatlı bir giriş seviyesi makinesi olmak için güçlü bir aday haline getiriyor. 

  • Sony A6500 - Hobi Fotoğrafçılık Kursu İçin Makine Önerileri

Sony A6500, özellikle sokak fotoğrafçılarının tercih ettiği iyi makinelerden biri. 4K video çekimi, 24.2 MP APS-C CMOS sensörü, 425 noktalı AF sistemi ve 11 FPS seri çekim modu ile oldukça iyi bir giriş seviyesi makinesi olsa da fiyatının rakiplerinden biraz pahalı kaldığını ifade etmek gerekiyor.

  • Nikon D5100 - Hobi Fotoğrafçılık Kursu İçin Fotoğraf Makinesi Önerileri

İyi biri giriş seviyesi DSLR olarak pazarlanan Nikon D5100, aslında eski D5000'e yapılan büyük bir yükseltme. Daha büyük ve daha gelişmiş bir döner LCD ekrana ve yarı profesyonel D7000 ile aynı dikkat çekici sensöre sahip. Ayrıca makinenin daha kompakt bir hale getirildiğini söyleyebiliriz. 16.2 MP crop sensörü, 4 FPS sürekli çekim hızı, 1080p video çekim ve 11 noktalı AF sistemi makineyi giriş seviyesi için basit, kullanışlı ve bütçe dostu bir seçeneğe dönüştürüyor.

  • Nikon D5300 - Hobi Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

Eğer D5100 sizi kesmediyse hobi fotoğrafçılık kursu için fotoğraf makinesi listemizin son sırasında D5300’ün beklentilerinizi tatmin edeceğinizden eminiz. Çünkü tıpkı D5000 ve D5100 arasında olan ilişki burada da var. 16 MP çözünürlüğün D5300’de 24’e yükseldiğini görüyoruz. Aynı şekilde netleme için de 39 noktalı bir AF sistemi kullanılmış. Ancak seriye hala 4K videonun eklenmediğini belirtelim...

Makinenizi Seçtiyseniz Derse Başlayabiliriz!

Yukarıda hobi fotoğrafçılık kursu için makineler listesiyle fotoğrafçılığın büyülü dünyasına yeni adım atacaklara 11 farklı makine önerdik. Eminiz, bu makinelerden biri başlangıç seviyesi için ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi karşılayacak. Unutmayın, en nihayetinde fotoğrafı çekecek olan sizsiniz, makine sadece bir araç!

Makinemizi seçtiğimize göre artık fotoğrafçılık dersleri ile kendimizi geliştirmeye başlayabilir, makinemizden en optimal düzeyde nasıl yararlanabileceğimizi öğrenebiliriz...

[widget-7]

Yorum Yap